POLAFÍA: Cerqueda, Malpica de Bergantiños

Complexo Aldeola, 13 de marzo de 2011 (Domingo de Piñata)

Colaboraron na organización: Asociación de Veciños Monte d’Arxa, Asociación Cultural Raigañas, Complexo Hostaleiro Aledeola e Xosé Manuel Varela Varela. Interviron: Miguel Anxo Calvo, Manuel Bouzas Souto (Manolo do Vinculeiro), Eliseo Couto, Javier Couto Castro, Isisdro Novo, Florinda Bermúdez Castro, Jesús Lema Vecino (Suso de Xornes), Antonio Rodríguez Caravel (Antonio de Xornes), Teresa Reigía Pose (Teresa dos Cucos), Evangelina Trigo Vecino, Dolores Trigo Vecino (Lola do Panadeiro), Dolores de Vighán, Dolores de Mandián, Pandereteiras e gaiteiros de Raigaña, Vellos, Madamitos e Ghuardineiros, e Xosé Manuel Varela Varela. Patrocinador: Deputación Provincial da Coruña. Coordinou: Antonio Reigosa (vogal responsable da Sección de Literatura de Tradición Oral). Organizou: Asociación de Escritores en Lingua galega (AELG).
_____
Vídeo-resume: