RUTAS ENCANTADAS

Roteiro Sarmiento: Cerdedo (Pontevedra)

O "Roteiro Sarmiento" foi instituído pola Asociación Cultural e Ecoloxista "Verbo Xido" de Terra de Montes no ano 2002, coincidindo co ano dedicado á lembranza da vida e obra de Frei Martín Sarmiento, autor con raíces cerdedenses.
O roteiro pretende rememorar a visita que o frade bieito fixo á terra dos seus devanceiros en decembro de 1745. A asociación escolleu por tal motivo o mes de nadal para a súa realización, aínda que calquera data é boa para pórse a camiñar.
O texto e as fotos son de Calros Solla e a montaxe estivo ao coidado de Davide Solla. A presentación do tríptico fai necesario que, unha vez impresos os documentos adxuntos, sexan pregados convenientemente para a súa correcta lectura, pensando, sobre todo, na súa utilización in situ.

COMENTARIOS ENVIADOS

Soy un enamorado de Galicia y de sus tradiciones, leyendas y cultura. El problema es que no encuentro nada en castellano, y el gallego me resulta complicadísimo. ¿existe esta página en castellano? A muchos nos ayudaría a acercarnos a su país y a adentrarnos en lo mágico y misterioso que nos atrae tanto. Por cierto, soy José Manuel, de Cartagena. Un saludo

Enviado por Un murciano enamorado de Galicia o 19/09/2008 ás 14:33:14

Pienso lo mismo. Debería estar en castellano, también. Ya que muchos a los que nos gustan estas leyendas y tradiciones de Galicia, no somos gallegos. Sería un detalle poder leer en castellano.

Enviado por Una meiga de fuera... o 16/03/2010 ás 20:25:30