nº 10 (2014) BLANCO PRADO, José Manuel: Santuario do santo Anxo de Anseán (O Corgo, Lugo)

©JoséManuel Blanco Prado Revista electrónica de investigación Galicia Encantada /nº 10/ ano 2014 / ISSN 1887-2859. _____________________ Desde unha óptica eclesiástica, a freguesía de Santa Catarina de Anseán pertence ao Arciprestado de Farnadeiros e a diócese de Lugo. A efectos civís forma parte do concello de O Corgo e da provincia de Lugo. Segundo Manuel Vázquez Seijas houbo unha torre, a Torre de Anseán, do Marqués de Astorga, título concedido a Álvaro Pérez Osorio en 1465 polo Rei Enrique IV. Dela faise referencia no proceso que tivo lugar no ano 1526 contra D. Alonso de Fonseca. A torre foi destruída polos irmandiños no século XV e, logo, volveuse a reconstruir. Sen embargo co paso dos anos foise deteriorando debido ao abandono dos donos e a falta de cuidado por parte dos caseiros. …seguir lendo

Santuario do santo Anxo de Anseán (O Corgo, Lugo) (Texto completo)