COLABORADORES

Colaboradores de centros escolares: CEIP Tarrío, Culleredo (A Coruña)

ALUMNOS/AS DE ENSINO PRIMARIO DO CEIP TARRÍO (CURSOS entre 1999 e 2001) CULLEREDO (A CORUÑA): Sabela Canedo, Alejandro García, Ana Bocija, Héctor Abuelo, Alba García, Rubén Darío Iglesias Mato, Cristina Fiaño Rodríguez, Rocío Gómez Domínguez e Sandra Lantes (entre un total de 60 alumnos/as aínda que aquí só se citan os que aportan documentos a Galicia Encancanta).
Traballo escolar: Fontes de Culleredo.
Localizaron, fotografaron, debuxaron e ficharon máis de 70 fontes naturais, 33 mananciais, 53 lavadoiros e outros puntos de abastecemento de auga. Revisaron as actas municipais desde 1840 a 1985 e reconstruíron a historia de moitas delas. Difundiron o que aprenderon das fontes a través da radio municipal de Culleredo, trípticos, publicacións, calendarios de peto e de parede, marcalibros...etc. e conseguiron o compromiso municipal de arranxar unha fonte por parroquia cada ano a partir de 2002. Participaron no I Congreso de Medio Ambiente para nenos en Santander, e acadon o 1º premio de Voz Natura da provincia de A Coruña no ano 2002.
Dirixiron e coordinaron o traballo os profesores: Francisco Arturo Pita Fernández, Esperanza Monasterio Álvarez e Aurelio Solla Monteagudo.
Documentos relacionados en Galicia Encantada: A Fonte da Virtude de Culleredo / A Fonte das Meigas de Sueiro / As sete fontes de Rutis / As herbas de San Xoán en Culleredo / As augas de San Xoán en Culleredo /

____________________________________________________________