As pedras do Castrillón de Domiz

As pedras que están amontoadas no castro ou Castrillón de Domiz, en Carballeda de Valdeorras (Ourense) son as que lles tiraron os cristiáns aos mouros cando intentaban recuperar o castro. E unhas pedras fitas que hai nos arredores tamén as puxeron os cristiáns para que se esnafrasen os cabalos dos mouros.
E no camiño a Bulfar, entre Domiz e Candeda, vense nalgunhas pedras as pegadas dos cabalos dos mouros.

COMENTARIOS ENVIADOS

Hola boas eu son de Domiz, bueno máis ben miña nai, algo coñecia desta historia e é unha ledicia encontrala publicada. Xa fai anos tamén encontrara unha publicación que dicía que os vecinos do pobo foran excomulgados polo Papá xa non lembro se no século XVIII o non aceptar o crego ou algo así. Sónache. Un saúdo