nº 06 (2010).-QUINTÍA PEREIRA, R.: Cornos, cairos, pezuños e outros amuletos de orixe animal

TÍTULO: Cornos, cairos, pezuños e outros amuletos de orixe animal. AUTOR: Rafael Quintía Pereira. Grupo de Estudos Etnográficos Serpe Bichoca. Revista electrónica Galicia Encantada, ano 2010. ISSN 1887-2859 __________ Resume: Terceira entrega da serie da autoría deste especialistas sobre o uso, aplicacións e rituais asociados aos amuletos de orixe animal. Palabras clave: Corno de cervo Corno de carneiro, de vaca e de boi Corno de corzo Cornas de vacaloura Pezuño da Grande Besta Pezuño de cabalo Unlla de lobo cerval Unlla de San Eleuterio Man de teixugo Pata de coello Man de toupa, toupa e terra de toupeira Pelo de gato Lagarto Pinza do boi de mar cairo de xabaril Dente de porco Cairo de lobo Roda de boiacán Camisa de cobra Sapo Morcego Peido de raposo ou rumeallos cabeza de miñato Ovo de galo Cunchas e buguinas Cuncha de vieira Ollomao Cabaliño de mar A Ferradura Dente de neno Óso de morto Unllas Reliquias Opoterapia __________ Véxase texto completo no PDF que se adxunta:

1662_QUINTÍA_Cornos_cairos..._outros_ amuletos_orixe_ animal.pdf