CATEGORÍAS RELACIONADAS

nº 16 (2020): ARRIBAS ARIAS, F. e BLANCO PRADO, J. M.: Algunhas tipoloxías dos cruceiros do municipio de Outeiro de Rei (Lugo)

Autores:  Fernando Arribas Arias e José Manuel Blanco Prado

Publicado anteriormente en Caderno de Estudios Chairegos, Vilalva (Lugo). T. 4, 2008.

Castelao, e despois del outros autores, xa comentou atinadamente que detrás de cada cruceiro hai unha historia, unhas veces sinxela e outras máis complexa, en ocasións vencellada a algún acontecemento triste ou dramático, e por veces ligadas simplemente a unha fonda devoción ou, quizais, ó vello sistema baseado no do ut des  que xa utilizaban os clásicos nas súas crenzas.

Así pois, se cada cruceiro ten potencialmente de seu unha historia, detrás dos 21 cruceiros de Outeiro de Rei que aquí recollen Fernando Arribas e José Manuel Blanco Prado, cantas historias non haberá! Mortes desgraciadas (accidentais ou non), ofrecementos e votos diversos etc.

...SEGUIR LENDO

ARRIBAS ARIAS, F. e BLANCO PRADO, J. M.: Algunhas tipoloxías dos cruceiros do municipio de Outeiro de Rei (Lugo) (PDF)