Ponte de Ferreiros

A Ponte de Ferreiros está na parroquia de Montouto, concello de Abadín (Lugo).
»Víanas aí nas pontes pero dicían que eran meigas e fiaban de noite. E si viñan homes de viaxe ou tal non podían pasar que tiñan, tiñan que saca-lo rosario, os homes, o rosario si o levaban, o rosario de San Francisco ou así doutros santos e entón desaparecían aquelas. Dicían que eran bruxas e ou sabe Dios que eran.
[.......]
Aquí na ponte de Ferreiros lle chaman, que aínda aí embaixo hai unhas casas que lles chaman a Serra.
E diz que se poñían unha dun lado e outra do outro da ponte, aquelas mulleres fiando la branca e entón non deixaban pasar, ou tiñan medo ou que sei eu, e entón sacaban o rosario se tiñan cousa bendita no peto, e entón desaparecía todo aquelo. E dicían que eran meigas; eu sabe Dios que era. Ó mellor eran encantos deses».