Contos populares do Carballiño

Título completo: Contos populares do Carballiño
Editorial: Asociación Cultural Orballo / Concello do Carballiño / Consellería de Cultura da Xunta de Galicia
Lugar de publicación: O Carballiño (Ourense).
I.S.B.N.: 84-404-9314-2.
Autore: Varios

[Da Introdución, pola Asociación Cultural Orballo]
As historias e contos populares de tradición oral representan unha expresión máis da nosa cultura.
A “Asociación Cultural ORBALLO”, conscente da necesidade de recupera-la nosa memoria colectiva e elevala á categoría de literaria, recolleu vellas e non tan vellas historias contadas por xentes do Carballiño, Boborás, Maside, O Irixo e Cea.
En ocasións, son producto da imaxinación dos seus autores. Outros, son relatos que o pobo creou para criticar certas conductas e actitudes de relevantes persoeiros, que non eran do seu agrado. Tampouco fallan as historias que contan casos reales, historicamente contrastados, curiosos unha veces e incribles outros.
En todo caso, recollen e expresan a sicoloxía e maila retranca popular, sobor da maneira de ser e manifestarse das nosas xentes.

Este libro contén 48 relatos, case todos contos e sucedidos.