A Galicia Insólita (Homenaxe a Antón Fraguas no Días das Letras Galegas 2019)

«Galicia é un país vello, un soar de encantamento, mellor de encantamentos, porque o plural vén moi ben para dicir que o misterio desta terra se presenta en todos os camiños e ninguén debe sentirse alleo ao seu encontro, tan só precisa afianzarse en si mesmo e agardar alí, onde o sorprenda, que o misterio pase. Pode velo na soidade do ermo ou no casal da parroquia e aprender como, sobre o terrón mulido dunha parcela ou a sombra dun ampuloso castaño, nace a raíz máis sutil que orienta aos galegos, raíz sostida en todos os recantos da paisaxe para dar vida ao sentimento da terra e atrae as almas desde todos os puntos cardinais»

A. Fraguas (2003): La Galicia Insólita. Tradiciones Gallegas. Caderno do Seminario de Sargadelos 51, 9ª edición, O Castro, Sada.

+ Biografía de Antón Fraguas