CATEGORÍAS RELACIONADAS

nº 05 (2009).-QUINTÍA PEREIRA, R.: A pedra da pezoña e outras pedras sandadoras da cultura popular galega

TÍTULO: A pedra da pezoña e outras pedras sandadoras da cultura popular galega. AUTOR: Rafael Quintía Pereira. Grupo de Estudos Etnográficos Serpe Bichoca. Revista electrónica Galicia Encantada, ano 2009. ISSN 1887-2859 __________ Resume: Magnífico artigo sobre as pedras-amuleto (amuletos minerais) que preveñen ou combaten o mal, e a súa importancia na cultura popular galega: pedra da pezoña, pedras feitas, pedras do trono ou pedras do raio, pedra da serpe e pedra da cobra, carbuncos, pedra corvina, pedra bezoar e pedra caimán, pedra alidoña, pedra do lince ou lincurio, pedra do leite, ollo de boi vidal,Ollo de Bouciga e pedras furadas, pedra do sangue, maclas e cruz de santo André, cantacucos, pedras borneiras, pedras da fartura e endegos. Palabras clave: Pedra sandadora amuleto alicorno pezoña trono raio serpe cobra carbunco corvina bezoar caimán alidoña lince leite lincurio boi vidal ollo bouciga sangue maclas cruz cantacuco borneira fartura endego ara chorona camposanto matriz acibeche parraguesa raio opérculo aniñadoiro ara pedra da ara talismán camisa de cobra figa pedra do veleno ovo druídico pedra chorona imán dos velenos acibeche. __________ Véxase texto completo no PDF que se adxunta:

1555_Apedradapezoñaeoutraspedrassandadorasdaculturapopulargalega.pdf

COMENTARIOS ENVIADOS

os vellos da casa de Quintia tiñan o licornio que consistia nunha varilla de ¿cobre) coroada por un adorno. os veciños pedianlla para curar calqueira asmal da piel, previamente ferbiana nunha pota.
Asegun me ten contado a miña nai, xa que eramos veciños.

Enviado por edelmiro dominguez o 03/10/2023 ás 15:22:12