Nosa Señora de Chanteiro

Nosa Señora do Chanteiro ou Nosa Señora da Mercé, na parroquia de Cervás, concello de Ares (A Coruña)
Terras que foron no seu tempo dos Andrade.Foi precisamente Fernán Pérez de Andrade quen mandou edificar o santuario.
A principios do século XV esta bisbarra sufriu unha peste que foi remediada pola intercesión da Virxe ( supoño que da Mercé).
A raíz destes feitos iniciouse tódolos anos unha peregrinación ao santuario facéndolle diferentes ofrendas.
Na actualidade esta peregrinación mudou a romaría de moita sona en toda Galicia que se celebra o segundo domingo de pentecontés - se os meus datos non están errados-- finais de maio ou primeiros de xuño.

Recollido da Enciclopedia Galega por J. María Carricoba.

Ver mapa más grande.

COMENTARIOS ENVIADOS

Mi nombre es Isabel Chanteiro, soy Argentina, vivo en Buenos Aires, deseo viajar a conocer mi tierra!!!!!! para la peregrinación.
Y contactarme con alguien en Chanteiro
iech51@yahoo.com.ar