As nove ondas na praia da Lanzada

No areal que se estende aos pés do Santuario da Virxe da Lanzada, en Sanxenxo (Pontevedra)existe a tradición do "baño das nove ondas" que segundo parece obra efectos milagreiros.
Así na noite de San Xoán aquelas mulleres que teñen problemas coa súa fertilidade se ás doce da noite de ese día se meten nas augas frías do Atlántico o tempo no que tarden en chegar as "nove ondas" curarán e poderán ter fillos.
Enviado por J. María Carricoba.
Pra saber máis: Nosa Señora da Lanzada. Estudio antropológico de un santuario costero de Rafael Quintía Pereira.

Ver mapa más grande.

Santuario da Virxe da Lanzada ( Sanxenxo)
Relacionada co santuario e máis ben co areal que se estende aos seus pés existe a tradición do "baño das nove ondas" que segundo parece obra efectos milagreiros.

Enviado por J. María Carricoba o 24/06/2008 ás 19:41:23