CATEGORÍAS RELACIONADAS

nº 10 (2014) BLANCO PRADO, José Manuel: O complexo artístico-relixioso do Sambreixo (Palas de Rei, Lugo) (I)

©JoséManuel Blanco Prado Revista electrónica de investigación Galicia Encantada /nº 10/ ano 2014 / ISSN 1887-2859. _____________________ Trátase dunha freguesía anexa de San Martiño de Curbían, concello de Palas de Rei, arciprestado da Ulloa e provincia e diócese de Lugo. Como vestixios do período romano temos que citar a ponte ben conservada en Ferreira e a ara votiva de Curbián. Por outra banda, no século VI, os pobos de Augas Santas, Ulloa, Maceda, Vilar de Donas, Palas de Rei e Sambreixo pertencían ao condado Ullienses. Por estas terras pasaba a vía “Lucus Augusti”, sendo a Idade Media un período de auxe e prosperidade para a vila de Palas, grazas ao camiño de Santiago. Este pasaba por varias parroquias do concello, como Mato e Sambreixo. …seguir lendo

O complexo artístico-relixioso do Sambreixo (Palas de Rei, Lugo) (I) (texto completo)