A Cova do Pico

Título: A Cova do Pico. En el interior de la compostelana montaña de cuarzo: Pico Sacro, Boqueixón (A Coruña).
ISBN: 84-688-8341-7
Depósito legal: C-2269-2004.
Autores texto: Xavier Groba González / Marcos Vaqueiro Rodríguez
Corrector de estilo: Xosé Miguel Alonso Boo
Topografía: Begoña Barreiro Ben / Eduardo Méndez Quíntas / Jesús Sueiro Rodríguez / Miguel García García / Marcos Vaqueiro Rodríguez / Reinaldo Costas Vázquez / Xavier Groba González.
Coordinador de Edición: José Manuel Abelleira Freiría.
Xeología: Marcos Vaqueiro Rodríguez.
Antropoespeleoloxía: Xavier Groba González.
Exploración: Begoña Barreiro Ben / Concepción Alvarez González / David Vázquez Vaamonde / Eduardo Méndez Quíntas / Eva García García / Jesús Sueiro Rodríguez /
José Bernardino Costas Goberna / Mª Luz Coto Martínez / Miguel García García / Marcos Vaqueiro Rodríguez / Reinaldo Costas Vázquez / Xavier Groba González.
Proyecto: Clube Espeleolóxico Maúxo, Manuel de Castro, 8 -3ºD, 36210 - VIGO (Pontevedra). http://www.mauxo.com / e-mail: mauxo@mauxo.com

Publicación que estuda un dos grandes montes encantados de Galicia coñecido por varios nomes: Pico Sacro, Pico Sagro, Picosagro, O Pico, Montesagro, Montem sacrum, Ilicinus ou Ilicino que se localiza no concello de Boqueixón (A Coruña).
Alberga no seu interior o chamado Burato dos Mouros ou Cova do Pico (que á súa vez comunica co Pozo de San Xoán da Cova) aínda que tamén se lle chama o Pozo do Pico, o Pazo da Raíña Lupa, A Mina do Pico, A Contramina de Juan Antón, a Horta da Raíña Lupa e a Rúa da Raíña Lupa, e numerosas referencias a mouros, xigantes, ventos malditos, tesouros e mesmo unha das posibles ubicacións da coñecida Cova da Curuxa.
Velaí unha publicación de grande interese, utilísima tanto para os amantes das lendas como para os da espeleoloxía ou da xeoloxía, coeditada polo concello de Boqueixón (A Coruña) e o Clube Espeleolóxico Maúxo de Vigo.
Enlace externo ao texto íntegro