Romarías e santuarios da comarca de Viveiro

Título: Romarías e santuarios da comarca de Viveiro
Editorial: Concello de Viveiro / Excma. Deputación Provincial de Lugo
Lugar de publicación: Viveiro (Lugo).
Autores: Francisco J. JANEIRO RODRÍGUEZ.
Descripción: 92 páx.

O presente estudo ten como base un traballo que mereceu o Primeiro Premio no Concurso Escolar convocado polo Patronato do Museo de Pontevedra no apartado de “Costumes relixiosos”, dentro dos premios “Alfredo García Alén” do curso 1999-2000, realizado por alumnos de 2º curso de E.S.O. do I.E.S. Vilar Ponte de Viveiro baixo a dirección do profesor Francisco José Janeiro Rodríguez.
Estúdanse un total de dezasete romarías, once do concello de Viveiro (San Martiño de Castelo en Landrove, San Roque, Ecce-Homo, A Virxe de Valdeflores na Xunqueira, A Virxe de Copacabana en Landrove, A Virxe de Lourdes, A Virxe dos Remedios de Fontecova, A Virxe do Carme en Celeiro, San Xoán de Covas, San Cipriano en Vieiro, O Naseiro), dúas do de Xove (San Pedro Fiz de Xuances, San Antonio Venturoso na Rigueira), unha do de Vicedo (San Ramón Nonato), dúas do de Ourol (Santuario de Fátima en Bravos, Santa Mariña en Miñotos)e outra do de Ortigueira (Santuario de Portas en Devesos).