Cabalo buligán, 17: Contos de parvos e pillos, I

Título: Contos de parvos e pillos, I Editorial: Edicións Xerais de Galicia Ano de publicación: 2003. Lugar de publicación: Vigo ISBN: 84-8302-236-2 Autores: MIRANDA RUÍZ, Xosé, Reigosa, Antonio. Ilustracións: Marcela SANTORUM Descripción: 61 páx; Il. en color. Colección: Cabalo buligán, 17. [Este libro recibiu o “I Premio Literario Frei Martín Sarmiento” (Categoría de 11 a 13 anos) para libros publicados no ano 2003] Contos: Ben pode ser, por Xosé Miranda. As tres preguntas do rei, Conto de hai e non hai, O santo milagreiro, Un pequeno xornal, O cura de Redondela, O mentirán, Xan e Xoana, O galego antes do naufraxio, O Roso e o Mangante, O conto de nunca acabar, Contos falsos, ¿Queres que cho conte?, Maneiras de contar os días da semana, por Antonio Reigosa. A colección Cabalo buligán reúne nos seus 20 volumes 198 contos da nosa tradición oral, son as nosas historias, a nosa cultura. Cabalo buligán convida a contar e a escoitar un conto. Poñámonos con el a salvo dos perigos da vida, transformémonos en príncipes ou princesas, en torres que acobillan aos que están en apuros, tiremos do seu ramal, coa certeza de que cando sexa necesario nos prestará a súa montura áxil para bulir lixeiros polas corredoiras da imaxinación.