Mitoloxía y simbolismu alredor de la ñaturaleza y l’arquitectura tradicional de Cabreira (Llión)

Título: Mitoloxía y simbolismu alredor de la ñaturaleza y l’arquitectura tradicional de Cabreira (Llión).

Autor: Xepe Valle Carrera

Ilustrador: Alfonso Valle Carrera

Asociación Cultural Faceira, Llión 2015

ISBN: 978-84-943617-2-2

Interesante ensaio sobre mitoloxía, arquitectura, costumes e crenzas populares da comarca de Cabreira, na provincia de León.

O fío condutor que escolleu o autor é precisamente a arquitectura popular desta zona de alta montaña leonesa, una ollada histórica desde as primeiras construcións castrexas prerromanas ata as últimas edificacións tradicionais datadas a finais do século XIX.

O estudo contempla a través de testemuños orais a etimoloxía do vocabulario cabreirés e a toponimia, pero sobre todo destaca a achega e interpretación de numerosas lendas, contos, crenzas e rituais presentes nesta comarca, comúns, como se pode deducir doadamente da súa lectura, a toda a área cultural do noroeste peninsular.