Cuentos medievales en la tradición oral de Asturias

Editorial: Fundación Municipal de Cultura, Educación y Universidad Popular del Ayuntamiento de Gijón.
Lugar de publicación: Gijón
ISBN: 978-84-96906-05-01
Autor: Jesús Suárez López
Colección: Red de Museos Etnográficos de Asturias. Fuentes para el Estudio de la Antropología asturiana, 16.

Esta colección de contos medievais na tradición oral de Asturias recolle un total de 60 contos populares da tradición oral asturiana que teñen antecedentes en diversas obras, exemplarios e compilacións contísticas medievais, desde a Disciplina clericalis latina (século XIV) e o Calila e Dimma castelán (século XIII) ata o Decameron italiano (século XIV) ou o Till Eulenspiegel alemán (século XVI).

Para facilitar a comparación entre as fontes antigas e modernas, reprodúcese o correspondente texto medieval á fronte de cada grupo de versións da tradición oral asturiana, coa seguridade de que a súa cotexo resultará apaixonante a calquera que se achegue ás páxinas deste libro, tanto se é un lector novel coma se dos máis avezados dos medievalistas.