Catauro de seres míticos y legandarios de Cuba

Título: Catauro de seres míticos y legendarios de Cuba
Editorial: Centro de Investigación y Desarrollo de la Cultura Cubana Juan Marinello.
Lugar de publicación: La Habana, Cuba.
Autores: Manuel RIVERO GLEAN / Gerardo CHÁVEZ SPÍNOLA.
Descripción: 569 páx.

Neste dicionario comentado de mitoloxía cubana descríbense seres antropomorfos, zoomorfos e fitomorfos, que peretencen á cosmovisión do cubano; denominacións do saber paremiolóxico, aparicións fantásticas, criaturas sagradas, lendarias ou mitolóxicas e personaxes históricos que se convirtiron en lendas, propios da prehistoria antillana e do acontecer histórico e cultural dos poboadores do arquipélago cubano. Criaturas todas que reflicten fabulacións e mitoloxemas de culturas, etnias e pobos que desembarcaron no territorio nacional cubano.
Entre estas criaturas hai abondosas referencias a seres míticos comúns aos galegos (basilisco, cocos, gambusinos, bruxas, ánimas, santos, santas...) ou a personaxes de orixe galega que forman parte do lendario cubano como é o caso de José María López Lledín, natural de Negueira de Muñiz e trasmudado en o Cabaleiro de París.

Magnífica web. Sinceramente le felicito.
Espero para los primeros meses del 2009 estrenar una web para nuestro Catauro de seres míticos y legendarios en Cuba. Sería muy bueno contar con intercambio de enlaces y banners entre estos dos sitios.

Suyo siempre
seguimos