Título completo: Cultura popular de tradición oral nas bisbarras de Laza, Viana do Bolo, Vilariño de Conso (Ourense)
Editorial: Xunta de Galicia. Consellería de Educación e Ordenación Universitaria. Dirección Xeral de Política Lingüística.
Ano de publicación: 1994
Lugar de publicación: Monterrei, Verín (Ourense)
D.L.G.: OR-56-94
Autores: Carme ROBLEDO MUÏÑA e Francisco RODRÍGUEZ FONTARIGO
Ilustracións: Leonardo VIDAL RODRÍGUEZ
Descripción: 115 páxinas, ilustrado.

[Do Prólogo, polos autores]
Razóns de tipo lingüístico están tamén presentes neste proxecto, xa que a totalidade de narracións que aparecen están gravadas en cintas de audio. As gravacións fixéronse nos concellos de Laza, Viana do Bolo e Vilariño de Conso, os tres da provincia de Ourense, e para este labor contamos coa colaboración de Manuel Amado Rolán no concello de Laza, Mª Gemma Atanes Salgado, Xosé Luis Couso Rodríguez e Pilar Saavedra Morandeira no concello de Viana do Bolo, e Beatriz Vila Fernández no de Vilariño de Conso...
A intención é dar a coñecer unha parte da cultura popular galega, concretamente a destes concellos, conformándonos con que non se perda, pois cada vez son menos os avós que teñen a oportunidade de contarnos o que os seus pais e avós lles contaron.
Índice:
- I: Introducción.